Satu Silvanto

Erityisasiantuntija
Satu Silvanto

Olen tuoreimpia cuporelaisia, minut kutsuttiin mukaan festarihankkeeseen lokakuussa 2015. Olen työskennellyt monipuolisissa kulttuurialan kehittämis-, tutkimus- ja kansainvälisissä tehtävissä vuodesta 2003. Tällöin osallistuin yhdessä ”oppiäitini” Marianna Kajantien kanssa Helsingin kaupungin edustajana kulttuuripolitiikkaa tutkivaan ja kehittävään Eurocult21-eu-hankkeeseen, joka oli syväsukellus kulttuuripolitiikan keskeisiin teemoihin ja kansainväliseen yhteistyöhön kaupunkitasolla.

Työskentelinkin Helsingin kaupungille aina vuoden 2014 loppuun, mihin mennessä olin ehtinyt tehdä kierroksen kaupungin tietokeskuksen ja elinkeino-osaston kautta takaisin kulttuurikeskukseen ja katsella taidetta hyvin monesta eri näkökulmasta. Osan aikaa tein töitä Brysselissä Helsingin EU-toimistosta käsin. Matkan varrella syntyivät muun muassa toimittamani julkaisut Kaupunkilaisten kulttuurikeskus, Festivaalien Helsinki ja Creative Helsinki. Ennen Cuporeen siirtymistä työskentelin hetken aikaa Tanssin talo ry:lle, jonka hallitukseen nykyään kuulun. Olen tehnyt toimeksiantoja myös Barcelonassa toimivalle Interarts-säätiölle ja Flow Festivalille.  

Koulutustaustaltani olen sosiologi (VTM). Taiteen ja kulttuurin lisäksi minua innostavat työhyvinvointiin ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvät kysymykset ja opiskelen parhaillaan työn ohessa työnohjaajaksi. Tällä hetkellä minua kiinnostaakin erityisesti se, mitä on hyvä (työ)elämä ja miten taide voi tukea kokonaisvaltaista ihmisyyttämme – parempaa yhteyttä itseemme, kanssaihmisiin ja ympäristöömme sekä merkityksen luomista henkilökohtaiseen ja ihmisyhteisömme elämään.

(Pää)toimittamiani teoksia, joissa myös artikkelejani

 

Festivaalien Helsinki. Urbaanin festivaalikulttuurin kehitys, tekijät ja kokijat. Helsingin

kaupungin tietokeskus ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, Helsinki, 2007. (http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/tiedotteet/07_05_02_Silvanto.pdf)

 

Silvanto, Satu & Linko, Maaria & Cantell, Timo & Keskinen, Vesa: Kaupunkilaisten

kulttuurikeskus. Tarkastelussa Stoa, Kanneltalo ja Malmitalo. Helsingin kaupungin tietokeskus

ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus, Helsinki, 2005. (http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/tiedotteet/05_06_09_Silvanto.html)

 

Artikkeleita

 

How to Flow? Teoksessa Newbold, Chris & al (ed.) Focus on Festivals. Contemporary European

Case Studies and Perspectives, Goodfellow Publishers, Oxford, 2015. (http://www.goodfellowpublishers.com/academic-publishing.php?promoCode=&partnerID=?promoCode=&partnerID=&content=story&fixedmetadataID=&storyID=345)

 

Linko, Maaria & Silvanto, Satu: Infected by Arts Festivals: Festival Policy and Audience

Experiences in the Helsinki Metropolitan Area. The Journal of Arts Management, Law, and

Society, 41(4), 2011. (http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10632921.2011.624971)

 

Creative Metropoles: How can cities support creative industries? Quarterly 2010: 4. (http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/julkaisut/pdf/10_12_20_Quarterly.pdf)

 

La participation des habitants aux festivals: le cas d'Helsinki. Teoksessa Autissier, Anne-Marie

(ed): L'Europe des festivals. De Zagreb à Edimbourg, points de vue croisés... Editions de

l'attribut/Culture Europe International, Toulouse/Paris, 2008. (https://www.editions-attribut.fr/L-Europe-des-festivals)

 

Vuosaari Artist House as a Policy Tool. In Titu, Alexandra & al (ed.) Interference, Interculturality

Interdisciplinarity. The Ethics of Living. Editura Universitatii de Vest, Timisoara, 2007.

 

Silvanto, Satu & Linko, Maaria & Cantell, Timo: From enlightenment to experience: cultural

centres in Helsinki neighbourhoods. International Journal of Cultural Policy 14(2), 2008. (http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10286630802106334)

 

Monografiat

 

Taiteilijatalo Vuosaaressa. Helsingin kaupungin tietokeskus, Helsinki, 2006. (http://www.hel.fi/hel2/tietokeskus/tiedotteet/06_12_15_Silvanto.html)

 

Ecce Homo – katso ihmistä. Valokuvanäyttely kulttuurikiistana. Jyväskylän yliopisto,

Nykykulttuurintutkimuskeskuksen julkaisuja 74, Jyväskylä, 2002. (https://www.finna.fi/Record/fennica.716542)

 

Muita

 

Kartoitus Tanssin talon toiminnan vaikutuksista ja tilannekatsaus tanssin kentälle. Tanssin talo ry., Helsinki, 2015. http://tanssintalo.fi/varasto/Tanssin_talo_Toimintakertomus_2015.pdf (liite 2)

 

Creative Helsinki. Helsingin kaupungin elinkeinopalvelut ja Helsingin kulttuurikeskus, Helsinki, 2011. http://www.hel.fi/static/kulke/CreativeHelsinkiEsite.pdf  

Tanssin talo ry:n hallituksen jäsen