Diskussionstillfälle om att stödja handikappsammanslutningars kulturverksamhet och kulturella tillgänglighet

Jämsstäld kultur! Video med teckenspråk och tal

Välkommen till diskussionstillfället för att diskutera och höra mera om stöd till handikappsammanslutningars kulturverksamhet och kulturell tillgänglighet.

Diskussionstillfället ordnas torsdagen 9.3.2017 kl. 9-12 vid Centret för konstfrämjande, Hagnäskajen 6, 00531 Helsingfors.

Vid diskussionstillfället presenteras utredningen som forskningscentret Cupore utfört om statsunderstöden som beviljas handikappsammanslutningars kulturella verksamhet och främjande av kulturell tillgänglighet. Understöden har delats ut av undervisnings- och kulturministeriet sedan 2005. Utredningen behandlar understödens inverkan och presenterar olika förslag på åtgärder om hur handikappsammanslutningarnas kulturverksamhet och kulturell tillgänglighet i fortsättningen bättre kunde främjas med statsunderstöd. Utredningens slutrapport publiceras i mars 2017.

Vid diskussionstillfället talar bland annat forskare från Cupore, representanter för handikappsammanslutningar och konst- och kulturtjänster, samt tjänstemän från Centret för konstfrämjande och undervisnings- och kulturministeriet. Evenemanget ordnas i samarbete mellan forskningscentret Cupore och Centret för konstfrämjande.

Tidtabellen och ett exaktare program publiceras senare. Tillställningen är tillgänglig.

 

Anmäl dig senast 2.3.2017 via länken nedan:

https://my.surveypal.com/ilmoittautuminen_keskustelutilaisuuteen

 

Mer information:

Emmi Lahtinen, forskare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Olli Jakonen, forskare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Sakarias Sokka, specialforskare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.