Satu Silvanto

Erityisasiantuntija

Kontaktuppgifter

Information

Olen tuoreimpia cuporelaisia, minut kutsuttiin mukaan festarihankkeeseen lokakuussa 2015. Olen työskennellyt monipuolisissa kulttuurialan kehittämis-, tutkimus- ja kansainvälisissä tehtävissä vuodesta 2003. Tällöin osallistuin yhdessä ”oppiäitini” Marianna Kajantien kanssa Helsingin kaupungin edustajana kulttuuripolitiikkaa tutkivaan ja kehittävään Eurocult21-eu-hankkeeseen, joka oli syväsukellus kulttuuripolitiikan keskeisiin teemoihin ja kansainväliseen yhteistyöhön kaupunkitasolla.

Työskentelinkin Helsingin kaupungille aina vuoden 2014 loppuun, mihin mennessä olin ehtinyt tehdä kierroksen kaupungin tietokeskuksen ja elinkeino-osaston kautta takaisin kulttuurikeskukseen ja katsella taidetta hyvin monesta eri näkökulmasta. Osan aikaa tein töitä Brysselissä Helsingin EU-toimistosta käsin. Matkan varrella syntyivät muun muassa toimittamani julkaisut Kaupunkilaisten kulttuurikeskus, Festivaalien Helsinki ja Creative Helsinki. Ennen Cuporeen siirtymistä työskentelin hetken aikaa Tanssin talo ry:lle, jonka hallitukseen nykyään kuulun. Olen tehnyt toimeksiantoja myös Barcelonassa toimivalle Interarts-säätiölle ja Flow Festivalille.

Koulutustaustaltani olen sosiologi (VTM). Taiteen ja kulttuurin lisäksi minua innostavat työhyvinvointiin ja organisaatioiden kehittämiseen liittyvät kysymykset ja opiskelen parhaillaan työn ohessa työnohjaajaksi. Tällä hetkellä minua kiinnostaakin erityisesti se, mitä on hyvä (työ)elämä ja miten taide voi tukea kokonaisvaltaista ihmisyyttämme – parempaa yhteyttä itseemme, kanssaihmisiin ja ympäristöömme sekä merkityksen luomista henkilökohtaiseen ja ihmisyhteisömme elämään.