Kysely tieteellisen tutkimuksen tekijänoikeudellisista kysymyksistä

Uutiset   6.3.2024  

Tutkija, tervetuloa vastaamaan kyselyymme tieteellisen tutkimuksen tekijänoikeudellisista haasteista! Vastausaikaa on 27.3.2024 saakka.

Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore kartoittaa kyselyn avulla Suomessa toimivien tutkijoiden kokemuksia tieteelliseen tutkimukseen liittyvistä tekijänoikeudellisista haasteista. Kysymykset käsittelevät tutkijoiden tekijänoikeustietämystä, tutkimuksessa käytettävää tekijänoikeudellista aineistoa, tekoälyn hyödyntämistä tutkimustyössä, tutkimusjulkaisujen saatavuutta ja avointa julkaisemista sekä tutkimuseettisiä ongelmia.

Kysely on avoin kaikille tieteellistä tai taiteellista tutkimusta Suomessa tekeville riippumatta siitä, onko tutkimustyö kokoaikaista tai osa-aikaista. Voit tehdä tutkimusta työsuhteessa, toimeksiannosta, apurahalla tai itsenäisenä tutkijana. Toivomme vastauksia eri tieteenalojen edustajilta.

Vastausaikaa on pidennetty 27.3.2024 saakka! Vastaaminen vie noin 20–30 minuuttia, ja vastata voi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kyselylinkkiä saa jakaa vapaasti.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/cupore-kysely-tutkijoille

Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti, eikä vastaajan sähköpostiosoitetta tai muita yksilöiviä tietoja yhdistetä vastauksiin.

Kysely on osa Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen tieteellisen tutkimuksen tekijänoikeuskysymyksiä käsittelevää tutkimusta. Tutkimusta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Vastausten perusteella voidaan hahmottaa mahdollisia tekijänoikeusjärjestelmän kehitystarpeita.

Lisätietoja kyselystä:

projektipäällikkö Tiina Kautio, tiina.kautio@cupore.fi, +358 50 4300658

erikoistutkija, dos. Sakarias Sokka, sakarias.sokka@cupore.fi, +358 50 387 2728

erikoistutkija, dos. Sari Karttunen, sari.karttunen@cupore.fi, +358 50 327 1414

Kuva: Muhamad Chabib alwi, iStock