TAIKE & CUPORE TALKS: Taiteilijan työn monet muodot

Uutiset   5.4.2024  

Tilaisuudessa julkaistaan vuoden 2023 Taiteen ja kulttuurin barometri, jonka teemana on taiteilijan työn monet muodot.

Aika: 17.4.2024 klo 14-16

Paikka: Semifinal, Helsinki (Urho Kekkosen katu 6, käynti sisäpihan puolelta) tai verkkolähetys: https://unistream.fi/taike/cupore-talks-17042024/

Vuoden 2023 Taiteen ja kulttuurin barometrin teemana on taiteilijan työn monet muodot. Keskustelutilaisuudessa julkaistavassa verkkoraportissa tarkastellaan taiteilijoiden työtä sen monissa ilmenemismuodoissaan: taiteenalojen välisten rajojen ylittämistä, toimimista monitaiteisesti, työn sisältöjä ja toimialoja sekä moninaisia tulolähteitä ja ansainnan malleja. Barometrin tuloksia arvioidaan kommenttipuheenvuorossa.

Tilaisuudessa esitellään myös Taidetyö ja talouden uudet muodot: yksilöyrittäjyydestä kestäviin kollektiiveihin -projektin (Koneen Säätiö 2020–2024) tuloksia.

Tilaisuuden lopuksi eri taiteenaloilla toimivat taiteilijat keskustelevat barometrin tuloksista ja tuovat esille omia kokemuksiaan taiteilijan työstä ja siihen liittyvistä erityispiirteistä. Juontajana hybriditilaisuudessa toimii taideasiantuntija, kuvataiteilija Anne Lehtelä Taiteen edistämiskeskuksesta (Taike).

Tilaisuuteen Semifinaliin mahtuu 60 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen on päättynyt. Peruutathan ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle. Verkkolähetykseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Ohjelma

13.30 Kahvia/teetä

14.00 Pekko Käppi, jouhikko ja laulu

14.05 Johtaja Kaisa Rönkkö, Taike ja johtaja Marjo Mäenpää, Cupore: Tilaisuuden avaus

14.10 Erikoistutkija Minna Ruusuvirta ja erikoistutkija Anna Kanerva, Cupore: Taiteilijan työn monet muodot

14.30 Johtava tutkija Merja Kauhanen, Työn ja talouden tutkimus LABORE: Kommenttipuheenvuoro

14.45 Pekko Käppi, jouhikko ja laulu

14:50 FT, Dos. Katve-Kaisa Kontturi, taidehistorian yliopistonlehtori ja FT, Dos. Milla Tiainen, musiikkitieteen yliopistonlehtori, Turun yliopisto: Taide on työtä! Taiteilijan työ, talous ja arki 2020-luvun Suomessa.

15:10 Taiteilijakeskustelu, moderaattorina erikoistutkija Sari Karttunen, Cupore

  • Näyttelijä Sari Havas
  • Muusikko, laulaja-lauluntekijä Pekko Käppi
  • Kirjailija Rosa Liksom
  • Kuvataiteilija Niko Saarinen

16:00 Tilaisuuden päätös

Kuva: Tiina Paju