ArtsEqual esillä Yhteisö ja taide -seminaarissa 18.-20.9.

Uutiset   18.9.2018  

Yhteisö ja taide -seminaari tarkastelee yhteisöllisen taiteen, taidelähtöisten menetelmien ja tulevaisuuden työn ulottuvuuksia 18.-20.9.2018 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (Haapaniemenkatu 6, Helsinki).

Seminaarin järjestävät Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opetusohjelmat yhdessä Taideyliopiston CERADA-tutkimuskeskuksen, Taideyliopiston Avoimen kampuksen ja ArtsEqual-hankkeen kanssa. Myös Cuporen ArtsEqual-tutkimusryhmän jäsenet esittelevät laajasti työtään seminaarissa.

Päivien teemat ja ArtsEqual-poimintoja:

TI 18.9. Taiteilijan laajentuvat ammattikuvat ja identiteetit: työelämä ja koulutus

KE 19.9. Taide ja osallisuus eri ympäristöissä

  • klo 12.30-13.15 Keynote: Tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti Kirsi Törmi: Kohtaamisen taito ja taide
  • klo 13.15-13.35 Case: Näyttelijä/tutkija Anu Koskinen: Saramäen laitosteatteri

TO 20.9. Taide ja transformaatio yhteiskunnallisissa rakenteissa

  • klo 11-11.20 Case: Jussi Lehtonen: Other home – a hybrid community of artistic expression
  • klo 13.35-13.55 Case: TaT., professori Lea Kantonen: Meksikon wirrarikojen yhteisömuseoprojekti: performanssi kehitysyhteistyössä
  • klo 16.15-16.45 Pioneerien kommentit: Taiteilija-tutkija Minna Heikinaho

Katso tarkempi ohjelma ja seuraa tilaisuutta verkossa: https://www.uniarts.fi/yhteiso-ja-taide.

Kolmepäiväinen seminaari kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen laajan joukon yhteisötaiteen tekijöitä tanssin, teatterin, kuvataiteen, musiikin ja performanssitaiteen aloilta. Seminaarissa pohditaan, mitä kaikkea taidelähtöisyys voi nykypäivänä tarkoittaa. Taiteilijoiden ammattikuvat laajenevat samalla, kun taiteen käsite ja rooli saavat uusia ulottuvuuksia moninaisissa toimintaympäristöissä ja työyhteisöissä.

Seminaarin keynote-puhujia ovat apulaisprofessori Nicholas Rowe Aucklandin yliopistosta Uudesta Seelannista, professori Allan Owens Chesterin yliopistosta Iso-Britanniasta, taiteellinen tuottaja Judith Marcuse Kanadasta, professori Kai Lehikoinen ja tanssitaiteen tohtori Kirsi Törmi Taideyliopistosta.

 

 

Tutkijat