Cupore on arvioinut vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen myönnettäviä valtionavustuksia

Uutiset   30.1.2017  

videoitu tiivistelmä tutkimuksesta Yhdenvertainen kulttuuri!

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut valtionavustuksia vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaan ja kulttuurin saavutettavuuden edistämiseen vuodesta 2005 lähtien. Cupore on tehnyt avustusmuodon vaikuttavuudesta selvityksen, joka julkaistaan maaliskuussa 2017.

Selvityksessä tarkastellaan valtionavustuksen merkitystä ja vaikuttavuutta sekä esitetään toimenpide-ehdotuksia siitä, miten vammaisyhteisöjen kulttuuritoimintaa ja kulttuurin saavutettavuutta voitaisiin jatkossa paremmin edistää valtionavustuksin.

Selvityksen julkistamistilaisuus järjestetään torstaina 9.3.2017 klo 9.00-12.00 Taiteen edistämiskeskuksessa (Hakaniemenranta 6, 00531 Helsinki).

Tilaisuudessa ovat puhumassa Cuporen tutkijat, vammaisyhteisöjen ja taide- ja kulttuuripalvelujen edustajia sekä Taiteen edistämiskeskuksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehiä. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus ja Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan myöhemmin. Tilaisuus on esteetön.

Ilmoittaudu tilaisuuteen torstaihin 2.3. mennessä tästä linkistä.

Lisätietoja:

Tutkija Emmi Lahtinen, emmi.lahtinen[at]cupore.fi (7.2.-9.3.2017)

Tutkija Olli Jakonen, olli.jakonen[at]cupore.fi

Erikoistutkija Sakarias Sokka, sakarias.sokka[at]cupore.fi

Yhdenvertainen kulttuuri! Tiivistelmä tutkimuksesta viittottuna, tekstitettynä ja puhuttuna