Taike & Cupore Talks: Milloin on kulttuurin aika? Linkki tilaisuuden tallenteeseen

Uutiset   29.9.2022  

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Taiteen edistämiskeskuksen YouTube-kanavalla: https://www.youtube.com/watch?v=o-UMxxvUwiY 

Syksyn ensimmäisen Taike & Cupore Talksin aiheena on valtion tuki kulttuurille ja taiteelle. Samalla juhlistetaan Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporen 20-vuotista työtä.

Aika: maanantai 26.9. kello 14–16 

Paikka: Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C, Helsinki

Mikä on taiteen ja kulttuurin paikka tämän päivän yhteiskunnassa näinä aikoina. Miten taide ja kulttuuri selviytyvät, mikä on niiden rooli? Taiteen ja kulttuurin rahoitus on avainkysymys, jonka kautta aiheesta keskustellaan.

Keskustelua alustaa valtion kulttuurirahoitusta kartoittanut erikoistutkija Sakarias Sokka Cuporesta aiheenaan ”Valtion tuki taiteelle ja kulttuurille –tilannekuvasta kohti tulevaa”. Kesäkuussa valmistui kulttuuriministerin asettaman kulttuurin tulevaisuustyöryhmän ehdotus ”Kulttuurin aika on nyt”. Onko näin, miltä tilanne näyttää Cuporen selvityksen valossa?

Kommenttipuheenvuoroja kuullaan opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajalta Riitta Kaivosojalta, tulevaisuustyöryhmän jäseneltä toimitusjohtaja Liisa Suvikummulta sekä kulttuurirahoituksen edunsaajan roolissa Forum Artisin pääsihteeriltä Hanna Kososelta. Yleisöllä on mahdollisuus keskusteluun Cuporen johtajan Marjo Mäenpään johdolla. Taiken johtajan Paula Tuovisen aiheena on ”Kulttuurin ja taiteen aika on nyt”. 

Tilaisuudessa esiintyy arabialaisen musiikin inklusiivinen yhtye Mix Ensemble, joka on Musiikkikeskus Resonaarin, Kallion musiikkikoulun ja Keski-Helsingin musiikkiopiston yhteinen yhtye. Oppilaitokset ovat Cuporen kumppani helsinkiläisten musiikkioppilaitosten toimintaa kartoittavassa hankkeessa.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/0aac4211-6d43-4106-aeb3-7c73581c5548?displayId=Fin2615555

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuuden avaus – Cupore 20 vuotta: johtaja Marjo Mäenpää, Cupore

Valtion tuki taiteelle ja kulttuurille – tilannekuvasta kohti tulevaa: erikoistutkija Sakarias Sokka, Cupore

Kommenttipuheenvuorot: ylijohtaja Riitta Kaivosoja, opetus- ja kulttuuriministeriö, toimitusjohtaja Liisa Suvikumpu, Säätiöt ja rahastot ry ja pääsihteeri Hanna Kosonen, Forum Artis ry

Keskustelua

Kulttuurin ja taiteen aika on nyt!: johtaja Paula Tuovinen, Taiteen edistämiskeskus (Taike)

Musiikkia: Mix Ensemble

Tilaisuuden juontaa Taiken erityisasiantuntija Isto Turpeinen.

Tilaisuuden järjestävät Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Cupore