Verkkotilaisuus: Taike & Cupore Talks Online – Taiteilijoiden työ ja toimeentulo 2.4. klo 13.00–15.00

Uutiset   23.3.2020  

Uusimman barometrikyselymme aiheena oli aina ajankohtainen taiteilijoiden työ ja toimeentulo. Korona-kriisin myötä taide- ja kulttuurialojen ammattilaisten työhön ja toimentuloon liittyvät kysymykset ovat aikaisempaakin suuremman mielenkiinnon kohteena. Taike & Cupore Talks Online -verkkotilaisuudessa Cuporen erikoistutkijat Maria Hirvi-Ijäs ja Sakarias Sokka kertovat tuoreen Taiteen ja kulttuurin barometrin tuloksista. Tulosten esittelyn lisäksi keskustelemme taiteen arjen asiantuntijoiden kanssa taiteilijoiden toimeentulosta ja heikon sosiaaliturvan syistä ja korjaamisen keinoista.

Ohjelma

13:00 Taiteilijoiden työ ja toimeentulon muodot – Taiteen ja kulttuurin barometrin tulosten esittely
Erikoistutkijat Maria Hirvi-Ijäs & Sakarias Sokka (Cupore).

13:45-15:00 Keskustelu: Taitelijoiden toimeentulo ja haavoittuva sosiaaliturva. Kuinka tilanne korjataan?  Vuoden graafikko 2013 Kasper Strömmanin kanssa keskustelemassa Paula Tuovinen, (Taiken johtaja), Elina Kuusikko (toiminnanjohtaja, Näyttelijäliitto), Annukka Vähäsöyrinki (toiminnanjohtaja, Suomen Taiteilijaseura) ja Ilmi Villacís (toiminnanjohtaja, Lukukeskus)

Verkkototeutus on vuorovaikutteinen. Voit osallistua keskusteluun verkossa viestiseinän avulla joko tekstiviestitse tai nettiselaimen avulla. Tutkijat ja keskustelijat vastaavat kysymyksiin tilaisuuden aiheesta.

Koronatilanteesta johtuen muutokset puhujiin ovat mahdollisia.

Pääset tilaisuuteen tästä linkistä: https://prospectumlive.com/event/taike_20200402 .

Tervetuloa keskustelemaan ja ratkomaan ongelmia!

Taike & Cupore Talks -livetilaisuus ja Taiken Reilun taiteen manifestin julkistus siirtyvät koronatilanteen vuoksi syksyyn.

Aiempina vuosina ilmestyneitä barometriraportteja pääset lukemaan täällä: https://www.cupore.fi/fi/tutkimus/tutkimushankkeet/taiteen-ja-kulttuurin-barometri .

Lisätiedot:

Cupore:

erikoistutkija Maria Hirvi-Ijäs, maria.hirvi-ijas@cupore.fi, 050-463 5575

erikoistutkija Sakarias Sokka, sakarias.sokka@cupore.fi, 050-387 2728

Taike:

Taiteen ja kulttuurin barometri: erityisasiantuntija Kaija Rensujeff

kaija.rensujeff@taike.fi puhelin: +358295330721

Reilun taiteen Manif€sti: Läänintaiteilija Elisa Lientola

elisa.lientola@taike.fi puhelin:+358295330894