Emmi Lahtinen

Tutkija FM, TaM
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Lahtinen

Toimin tutkijana Cuporessa. Työskentelen tällä hetkellä muun muassa hallitusohjelmaan kirjatun kulttuurin kärkihankkeen arvioinnin sekä Avaus-hankkeen parissa. Käsittelen työssäni usein taiteen ja kulttuurin saavutettavuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Olen työskennellyt saavutettavuus- ja yhdenvertaisuusnäkökulmien kanssa aiemmin sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä että Kulttuuria kaikille -palvelussa. Lisäksi olen työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksessa sekä taide- ja muotoilukasvatuksen parissa muun muassa Designmuseolla, Kelvingrove Art Gallery and Museum:ssa Glasgowissa sekä Jyväskylän taidemuseolla.

Toiselta koulutukseltani olen tekstiilisuunnittelija ja toimin kuosisuunnittelija. Suunnittelemiani kuoseja löytyy mm. julkisten rakennusten betonipinnoilta niin Suomesta kuin ulkomailta.

Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus; Loppuraportti. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2014:15

Lahtinen, Emmi & Paqvalén, Rita. 2014. ”Hurjan paljon enemmän queer!” Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen toiveita ja kokemuksia taide- ja kulttuuritarjonnasta. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisu.