Emmi Lahtinen

Tutkija FM, Master of Design
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Lahtinen

Toimin tutkijana Cuporessa. Työskentelen tällä hetkellä muun muassa Taiteen ja kulttuurin barometrin sekä Taiteilija Suomessa -tutkimuksen parissa. Käsittelen työssäni usein taiteen ja kulttuurin saavutettavuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Olen työskennellyt saavutettavuus- ja yhdenvertaisuusnäkökulmien kanssa aiemmin sekä opetus- ja kulttuuriministeriössä että Kulttuuria kaikille -palvelussa. Lisäksi olen työskennellyt Taiteen edistämiskeskuksessa sekä taide- ja muotoilukasvatuksen parissa muun muassa Designmuseolla, Kelvingrove Art Gallery and Museum:ssa Glasgowissa sekä Jyväskylän taidemuseolla.

Toiselta koulutukseltani olen tekstiilisuunnittelija ja toimin myös kuosisuunnittelija. Suunnittelemiani kuoseja löytyy mm. julkisten rakennusten betonipinnoilta niin Suomesta kuin ulkomailta.

Nimi
Vuosi
Tutkijat
Nimi
Vuosi
Tutkijat

Laitinen, L., Jakonen, O., Lahtinen, E., & Lilja-Viherlampi, L-M. (2020). From grass-roots activities to national policies – the state of arts and health in Finland, Arts & Health, https://doi.org/10.1080/17533015.2020.1827275

Taiteen ja kulttuurin saavutettavuus; Loppuraportti. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmämuistioita ja selvityksiä 2014:15

Lahtinen, Emmi & Paqvalén, Rita. 2014. ”Hurjan paljon enemmän queer!” Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen toiveita ja kokemuksia taide- ja kulttuuritarjonnasta. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisu.